Top doživetja

Obiskali boste Pedrovo, starodavno vasico na severnem robu Kraške planote z razgledi na celotno Vipavsko dolino. Spoznali boste sirarsko kmetijo, se sprehodili do pisanih pašnikov in se družili z ovcami in kozami.

Izleti

Nudimo organizirane vodene izlete v slovenskem, angleškem, italijanskem, nemškem, španskem, hrvaškem in srbskem jeziku.

Hrana

Nudimo zajtrk, kosilo, večerjo – strežemo predvsem lokalne jedi po starih primorskih receptih. Trudimo se, da pripravljamo in ponudimo predvsem domačo hrano, ki jo sami pridelamo ali kupimo od lokalnih pridelovalcev.

Šport in rekreacija

Od sprehajanja in kolesarjenja po označenih poteh, pa vse do kolesarjenja, namiznega tenisa, badmintona, preizkusite se lahko tudi v lokostrelstvu ali streljanju z zračnim orožjem. V bližnji okolici so na voljo padalstvo, konjeništvo, veslanje, kopanje v reki in morju, golf, tenis, smučanje (možnost izposoje smučarske opreme).

Lovni turizem

Kmetija se nahaja v samem središču lovišča Lovske družine Tabor Dornberk Branik. Lovi se srnjad, divji prašiči, divji zajci, fazani. V našem lovišču se lahko opazuje beloglave jastrebe, sokola, jazbeca, divje mačke, lisice, jelene in košute. Za lov je potreben predhoden dogovor. Lovni termin, cenik in ostalo dobite na Lovska zveza.

Ribolovni turizem

Reka Vipava je razdeljena na zgornji rečni tok kjer prevladujejo salmonidi, srednji rečni tok v katerem se domujejo tako salmonidi kot ciprinidi ter na spodnji rečni tok kjer najdemo predvsem ciprinide. Poleg reke Vipave je v bližini tudi Akumulacijsko jezero Vogršček kjer prevladujejo predvsem krap in ščuka.