NA EKOLOŠKI TURISTIČNI KMETIJI TONCEVI SI LAHKO IZPOSODITE:

ELEKTRIČNO GORSKO KOLO

SUNN Flash S2

kolo png

 

 

 

CENIK E-KOLO

Cena na dan izposoje
1 dan 49€
2 dni 45€
3 dni in več 42€
posebna tedenska cena 38€

KOLESARJENJE V OKOLICI – EKOLOŠKA TURISTIČNA KMETIJA TONCEVI

Vipavska dolina in Kras ponujata čudovite možnosti za kolesarjenje vseh vrst! Za vas smo pripravili tri kolesarske poti, ki se začnejo v Ekološki turistični kmetiji Toncevi in so primerne tako za kolesarjenje z gorskimi in električnimi kolesi, ki si jih lahko izposodite pri njih.  Med kolesarjenjem se ustavite na naših BIKE|STOP|ENJOY točkah, kjer imajo posebno ponudbo za kolesarje. Naložite si brezplačno aplikacijo, ki vas bo vodila po poteh:

Vipavska dolina in Vipavski Križ

Kolesarjenje začnete s prijetnim spustom v dolino reke Branice, od koder se povzpnete skozi vinograde do razgleda na Vrtovčah. Sledi spust do reke Vipave, ki nudi v poletnih dneh odlično možnost za osvežitev. Na sredi poti se ustavite v Vipavskem Križu za okrepčilo, kjer vas pričakuje BIKE|STOP|ENJOY točka Darovi Vipavske. Sledi povratek ob reki Vipavi, krajši vzpon čez Preserje ter zaključni klanec domov – v Pedrovo. Predlagamo, da za vsak slučaj napolnite baterije med postankom v Vipavskem Križu ali Braniku (gostilna Ošterija).

Kras (no) Cerje

Ta nekoliko daljši kolesarski izlet vas popelje po slikoviti kraški pokrajini na razgledno točko Cerje. Tam se odpre pogled proti Alpam, Nova Gorica in Goriška Brda pa so kot na dlani.  Na Cerju lahko obiščete pomnik braniteljem Slovenske zemlje, kjer se nahaja tudi TIC. Kavarna z okrepčevalnico je odprta v sezoni (preverite urnik!). V drugem delu poti se spustite mimo Kostanjeviškega samostana do Mirna, skozi Renče, kjer je možnost ohladitve ter SUP veslanja na reki Vipavi. S kolesom sledite Vipavi vse do Branika, kjer se povzpnete nazaj na Pedrovo.

Kraška romantika v Štanjelu

Kolesarski izlet vas vodi čez Kras, ki je znan po kamnu, Teranu in pršutu. Čaka vas umirjeno kolesarjenje skozi kraške vasice, kjer lahko občudujete spretnost kamnosekov v pristni kraški arhitekturi. Po stranskih cestah in makadamskih poteh prispete v vasico Štanjel, ki si zasluži čas za raziskovanje in okrepčilo. Čaka vas še spust nazaj v dolino Branice ter domači vzpon na Pedrovo. Ker je izlet razgiban, bo zanj najbolj primerno električno kolo!

KOLESARSKE TOČKE – USTAVI SE IN UŽIVAJ!

Z RockVelo smo po Vipavski dolini postavili kolesarske točke BIKE|STOP|ENJOY, kjer imajo za vas posebno ponudbo:

  • Darovi vipavske, Vipavski Križ
  • Pelicon, Ajdovščina
  • Jolly Bar&Grill, Vipava
  • Penzion Sinji Vrh
  • Molendini Summer Bar, Manče
  • Zoro Bar, Štanjel
     

Na vseh točkah lahko kolesa varno parkirate na posebnih stojalih ter napolnite E-kolesa! Prav tako so na voljo kolesarska tlačilka, osnovno orodje in rezervne zračnice.

Dodatna kolesarska ponudba na Ekološki turistični kmetiji Toncevi

✔ Asistenca kolesarjem na terenu

✔ Kolesarjenje za skupine, teambuilding programi

✔ Vodeni in samostojni kolesarski izleti z degustacijami